Kategoriarkiv: Catering & Kaffe

Kaffe på jobbet

Det finns delar i våra liv som vi inte kan klara bra utan en ingrediens och ingrediensen heter kaffe. Och eftersom smak ar olika så är kaffe också.

Hos Coffee Center har man tillgång till olika sorter kaffe där ursprung, bryggmetoder, sorter bönor, mm varierar och är valda med stor omsorg. Detta har lett till att en kopp kaffe inte längre är en enkel kopp kaffe utan en riktigt god kopp kaffe där kunskap, utrusning i form av kaffemaskiner eller råvaror spelar mer roll i det hela.

Man ska inte glömma en mer och mer viktig aspekt heller när man pratar om Coffee Center: i sortimentet som finns inkluderas självklart Rättvisemärkt-, Krav- och Ekoprodukter.

Rättvisemärkt är en märkning som tyder på mänskliga rättigheter, dvs. uppfyllda krav på att barnarbete, diskriminering inte förekommer i odlarens verksamhet eller organisationsrätt och demokrati respekteras. Som belöning får odlaren ett minimipris för kaffet oavsett priset för kaffet på marknaden.

Krav är en annan märkning som syftar på ekologisk produktion av mat, mat som produceras utan användning av konstgödsel eller kemiska bekämpningsmedel och där inget genmodifierat tillägg ska förekomma.

Som en garanti att dessa märkningar respekteras är alla Coffee Center leverantörer anslutna till REPA registret. REPA-registret är näringslivets lösning på producentansvaret för förpackningar av plast,

metall, papper/kartong och wellpapp. Genom att ansluta sitt företag till REPA fullgör företagets sitt producentansvar.